Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
 

LIHAN SUORAMYYNTIHIGHLAND-LIHA

Highlandin liha on erinomaista pihvilihaa. Hitaasta kasvusta ja luonnollisesta ravinnosta sekä kylmästä kasvuympäristöstä johtuen sen liha on erityisen maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. Sen lihassa on vähemmän kolesterolia ja rasvaa sekä enemmän proteiineja ja rautaa kuin vastaavassa keskivertaisessa pihvilihassa, sekä runsaasti terveellisiä Omega3-rasvahappoja.Lähde www.highlandcattle.fi

Kaikki tilamyymälässämme myytävät tuotteet ovat lähtöisin omasta karjastamme eli kaikki liha on tuotettu tilallamme. Teuraskuljetukset, teurastukset, lihanpaloittelun ja – pakkaamisen sekä jatkojalostuksen hoitavat ulkopuoliset toimijat ja alihankkijat, itse emme käsittele pakkaamatonta lihaa.


HINNASTO Tilapuoti palvelee VAIN sopimuksen mukaan. Soita ja sovi tuloajastasi puh. 044 097 8888. Tervetuloa!
                     

TUOTE KILOHINTA PAKKAUSKOKO VARASTOSSA
päivitetty:
21.4.2021

SISÄFILE 50 € n. 700g – 1 kg
ON
ULKOFILE 40 € n. 1 kg ON
ULKOFILE PIHVIT (2kpl / pkt)n.11-13€ / pkt
43 € /kg 

n. 250 - 300 g
ON
ENTRECOTE37 €n. 1 kgON
RIBS15 €

n. 1 kg

ON
SISÄPAISTI28 €n. 1 - 1,5 kgON
MINUUTTIPIHVIT SISÄPAISTISTA (4kpl / pkt)
n.7,5 € / pkt 30 € / kg
n. 250 g
ON
PAAHTOPAISTI
25 €
n. 1,5 - 2 kg
ON
RINTA
17 €n. 1 kg
JAUHELIHA 10%        13,50 € /kg 6,75 € / pkt
500  gON
PAISTIJAUHELIHA 7%
18 €
500 g
ON
HAMPURILAISPIHVI
Raakapakaste
Gluteeniton, maidoton, munaton, ei E-koodeja
Ainesosat: liha, sipuli, suola 1,2%, mustapippuri. Lihapitoisuus 98%.
9 € / pkt
(4kpl / pkt)
4 x 120 g pihvi
ON
LIHAPULLAT
Raakapakaste
Gluteeniton, maidoton, munaton, ei E-koodeja.
Ainesosat: liha, sipuli, suola 1,2%, musta- ja valkopippuri. Lihapitoisuus 88%.
10 €n. 500 g
20 x 25 g lihapulla


ON
Mäkelän Highland
SÄILYKE            
Gluteeniton
8 € / prk, 2 kpl 15 €
400 g

ON
Mäkelän Highland
PAISTISÄILYKE  
Gluteeniton, Lisäaineeton
10 € / prk400 g
ON
MAKSA10 € /kg
600 g

ONYDINLUUT esim. luuliemen keittoon
7 € / kg
n. 1 kg
ON

Kysy myös Lahjakortteja Pikku Puotiin!

Myynnissä myös Eija Talvitien HYVÄÄ PIHVILIHASTA Ruokaohjeita Highland Cattle- lihasta – kirja sekä kylmälaukkuja.

Myymälä avoinna vuonna 2021 VAIN sopimuksen mukaan. Soita ja sovi tuloajastasi.

Tilauksia ja varauksia voi tehdä joko sähköpostitse myynti(a)makelanhighland.fi, oheisella Ota yhteyttä – lomakkeella tai puhelimitse puh. 044 097 8888.

Myymälässä maksuvälineenä käy KÄTEINEN ja PANKKIKORTTI, ei laskuja.

Ennakkovarauksia otetaan myös jo vastaan tuleviin teurastuksiin.


TIETOA LIHASTA JA VALMISTUKSESTA

Naudanliha vaatii aina mureuttamisen eli raakakypsyttämisen. Raakakypsyminen vaikuttaa merkittävästi naudanlihan käyttöominaisuuksiin. Lihan omat entsyymit pilkkovat rakenneproteiineja, jolloin liha mureutuu. Entsyymien vaikutuksesta syntyy myös lihan makua parantavia aineita. Raakakypsytämme kaikki fileet ja paistit itse, valvotuissa lämpötiloissa (0-2 asteessa) n. 4 viikkoa, eläimen iästä riippuen.

Eri kypsennysmenetelmät soveltuvat sidekudospitoisuudeltaan erilaisten lihojen kypsennykseen. Kypsentämisen ja kuumentamisen aikana lihan sidekudokset pehmenevät ja sen luontaiset makuaineet korostuvat. Uunissa ja pannulla paistettavaksi sekä grillattavaksi valitaan mureaa, vain vähän sidekudosta sisältävää lihaa (paistit, fileet), keittoihin ja patoihin taas sopii parhaiten sidekudospitoinen liha (niska, etuselkä, lapa, kylki, potkat).

Highland liha on aromipitoinen ruoka-aine, joten sitä ei välttämättä tarvitse paljon maustaa. Suola ja pippurit riittää vallan mainiosti. Maustamisella voidaan kuitenkin korostaa lihan omaa aromia ja saada vaihtelua makuun.

Pitkäaikaista kypsennystä vaativiin ruokiin, esimerkiksi keittoihin, mausteet lisätään viimeisen keittotunnin aikana ja yrttimausteet vasta viimeisen 15 minuutin ajaksi. Liha keitetään sen sijaan suolatussa vedessä, jolloin makuaineet eivät liukene veteen.

Suola lisätään paistettavaan ja grillattavaan lihaan vasta, kun pinta on ruskistunut, muuten suola imee lihasnestettä ja liha ei ruskistu hyvin, vaan lopputulos on kuiva ja mauton.

MITÄ LIHAA MIHINKIN RUOKAAN?

SISÄFILE: coeur de filet, chateaubriand, pippuri-, lehti- ja mignonpihvit *

ULKOFILE: kokonaisena, lehti- ja entrecotepihvit, wieninleike *

ENTRECOTE: entrecotepihvit *

SISÄPAISTI: uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus) *

PAAHTOPAISTI: uunipaisti, ohuet lehti- ja sipulipihvit (lyhyt haudutus) *

ULKO-, KULMA ja PYÖRÖPAISTI: patapaisti, keitetty paisti, lihakääryleet, merimiespihvit, palapaisti, vokki- ym. haudutettavat viipale-, pala- ja suikaleruoat #

PATA- ja KEITTOLIHA (lapa, etuselkä, rinta): keitetty liha (tafelspitz), lihakeitto, liha-kasvispadat, palapaisti, karjalanpaisti, tilliliha #

JAUHELIHA: lihapullat, jauhelihapihvit, mureke, lasagneen ym. kaikkeen perus ruoanvalmistukseen *


Symbolit:   *) = Paista tai grillaa   #) = Paista + hauduta tai kypsennä keittämällä


Naudan paloittelukaavio: Finfood – Suomen Ruokatieto ry:PIHVIT

Naudanpihvejä varten varataan mureaa, hyvin raakakypsynyttä lihaa, joko filettä tai paistia. Pihviliha otetaan puoleksi tunniksi huoneen lämpöön ennen paistamista. Pihvit tulisi paistaa juuri ennen tarjoilua.

Pihvin pinta kuivataan talouspaperilla, jotta paistopinta muodostuu nopeammin. Rasva kuumennetaan kuumaksi ennen pihvien laittamista pannulle. Rasvaksi sopii voi tai voi-öljyseos. Pannu on sopivan kuuma, kun voi on lakannut kiehumasta ja on väriltään hennon kullanruskea. Jos pihvi paistetaan kuivalla pannulla, se kannattaa sivellä öljyllä. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta:
  • RAAKA: 2,5 minuuttia, jolloin liha on vain pinnalta kypsä ja sisältä mehevä ja täysin punainen
  • MEDIUM: 6 minuuttia, jolloin pihvin keskusta on punertava ja reunoissa väri on harmaa
  • KYPSÄ: 8 minuuttia, jolloin liha on kokonaan kypsää ja väriltään harmaata
Pannulle kannattaa laittaa kerralla vain 1-3 pihviä, jottei pannu jäähdy liikaa. Pihvit paistetaan molemmin puolin ja maustetaan vasta paiston jälkeen.

PAISTIT

Naudan paisti voidaan paistaa uunissa 125 tai 175 asteen lämmössä. 125 asteessa paistoaika on pidempi, mutta liha kutistuu vähemmän. Lihalämpömittari kertoo tarkalleen, milloin liha on valmista, mehukasta ja mureaa. Mittari asetetaan keskelle lihan paksuinta kohtaa. Koko varren on oltava lihan sisällä. Lihan sisälämpötilan tulisi olla 65–75 astetta. Jos haluaa lihan olevan läpeensä kypsä, niin 75 astetta ja 70 astetta, jos haluaa lihan olevan sisältä punertavaa.

Lihapala asetetaan uuninkestävään astiaan. Astia ei saa olla liian suuri, koska silloin pannulle valuva lihasneste haihtuu tai palaa kiinni astiaan. Uuniritilä asetetaan uunin alimmalle tasolle. Paistin voi panna myös kylmään uuniin, mutta silloin paistoaikaan on lisättävä 20 minuuttia. Paistin voi nostaa myös suoraan pakastimesta uuniin, jolloin kypsennysaika pitenee noin tunnilla. Lämpömittari työnnetään paistiin, kun se on riittävästi sulanut. Kypsän paistin annetaan levätä ennen leikkaamista.

Tekstiä lainattu Eija Talvitien kirjasta HYVÄÄ PIHVILIHASTA – Ruokaohjeita Highland Cattle – lihasta


LAITUMELTA LAUTASELLESuomen Highland Cattle Club ry on highland naudanlihatuotteiden markkinointia edistääkseen ja yhtenäistääkseen rekisteröinyt Laitumelta lautaselle – tavaramerkin. Yhteisömerkkiä voidaan käyttää highlandnaudanlihaa ja siitä valmistettuja elintarvikkeita markkinoitaessa esimerkiksi yritysesitteissä, mainoksissa, ilmoittelussa ja tuotteiden päällysmerkinnöissä seuraavin ehdoin:

1. Laitumelta lautaselle – yhteisömerkin käyttäjän tulee olla Suomen Highland Cattle Club ry:n jäsen.

2. Yhteisömerkkiä voidaan käyttää koko- ja jauhelihaan, jotka ovat puhdasrotuisen highlandnaudan lihaa.

3. Lihajalosteissa highland-lihan osuus on oltava vähintään 75 % kokonaislihapitoisuudesta ja kaikki käytetty naudanliha on oltava highland-lihaa.

4. Yhteisömerkin käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä allekirjoittamalla sopimuksen Suomen Highland Cattle Club ry:n kanssa.

5. Suomen Highland Cattle Club ry kontrolloi yhteisömerkin käyttöä.

6. Yhteisömerkin käytössä tulee noudattaa merkin käyttöön yhdistyksessä laadittuja graafisia ohjeita.

7. Myönnetyn yhteisömerkin käyttöoikeus on voimassa 5 kalenterivuotta kerrallaan.

8. Jos merkin käyttäjä rikkoo tekemäänsä sopimusta, hän menettää yhdistyksen päätöksellä oikeuden merkkiin. Oikeus merkkiin menetetään myös, jos toimitaan vastoin merkin käyttöperusteita tai lainsäädännön vaatimuksia. Merkin käyttö ilman voimassaolevan sopimuksen oikeutusta tai muu tavaramerkkioikeuden loukkaus johtaa tavara- ja yhteisömerkkilaeissa säädettyihin rangaistus- ja korvausvaateisiin. Käyttösäännösten rikkomistapauksessa yhdistys voi velvoittaa poistamaan merkin määräaikana tuotteiden päällysmerkinnöistä, yrityksen esitteistä tai muusta materiaalista.Mäkelän Highland, Punnonmäentie 331, 72100 KARTTULA, Puh. +358 (0) 44 097 8888

  näytä normaaliversio » Ylös